PRIGREVČANI NAJBOLJI STUDENTI

APATIN DRUŠTVO IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI VOJVODINA

Dragan Maljković, student mastera Na Fakultetu tehničkih nauka, smer elektrotehnika i računarstvo, sa prosekom 9 i Željko Jekić sa istog fakulteta, odsek mehatronika (robotika) sa prosečnom ocenom 9,63, bili su najbolji đaci u osnovnoj školi, da bi danas bili najuspešniji studenti, koji uz studije i rade.

 Maljković, koji je završio apatinsku gimnaziju Nikola Tesla, je skorman momak, za vreme sezonskih poljoprivrednih radova pomaže roditeljima u Prigrevici, a skromno  nam kaže da već duže vreme radi u svom računarskom poslu po četiri sata dnevno u predstavništvu strane firme „Šnajder elektrik DMS“ u Novom Sadu.Takođe đak generacije u prigrevačkoj osnovnoj školi „Mladost“ Željko Jekić, objašanjava da se on opredelio za mehanotroniku jer mu otac ima uspešnu elektroničarsku firmu. On dolazi svakog vikenda da pomognem ocu u firmi koja ima sedište u Prigrevici a radi za mnoge klijente širom Srbije. Željko,  je završio elektrotehničku srednju školu, igrajući istovremeno aktivno odbojku u Somboru, Subotici i Novom Sadu, u juniorskim kategorijama.

Obojica momaka iz Prigrevice žele da ostanu u svojoj zemlji ali ako budu imali uslove da se razvijaju u svojoj profesiji. Voleli bi, kažu uglas, da putuju, stiču nova znanja, a da istovremeno, pomognu svojim roditeljima.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *