PRIGREVAČKI KLINCI OSMI U DRŽAVI

APATIN RUKOMET SPORT SRBIJA VESTI

Dečaci Rukometnog kluba „PIK Prigrevica“ 2004. godište i mlađi prethodnog vikenda su bili učesnici Državnog prvenstva u kategoriji M12 gde su zauzeli osmo mesto. Državno prvenstvo se igralo 3. i 4. juna u Gornjem Milanovcu. Na prvenstvu su učestvovali: RK Vrbas, RK Vojvodina, RK Mladost iz Temerina, RK Voždovac, RK Sinđelić, RK Rakovica, RK Novi Beograd, RK Sloga iz Kraljeva, RK Metaloplastika iz Šabca, RK Mladost 2012 iz Niša, RK Omladinac iz Gornjeg Milanovca i jedini predstavnik Zapadno Bačkog okruga RK PIK Prigrevica.

Prvi dan je bilo takmičenje po grupama. Prigrevački dečaci su bili u Grupi G sa RK Rakovica iz Beograda i RK Sloga iz Kraljeva. U prvoj utakmici snage su odmerili sa favoritom iz grupe i izgubili rezultatom 10:7 (5:4). U drugoj utakmici su pobedili dečake iz Kraljeva rezultatom 15:5 (7:1). Nakon prvog dana zauzimaju 2. mesto u grupi i dobijaju mogućnost da se bore za plasman od 5. do 8. mesta.

Drugi dan takmičenja snage su odmerili sa drugoplasiranom ekipom iz grupe V a to je RK Sinđelić iz Beograda gde gube rezultatom 13:9 (7:5). Preostaje im šansa za 7. mesto gde gube od RK Mladost iz Temerina rezultatom 18:11 (9:6) i zauzimaju 8. mesto.

-Mogu reći da sam zadovoljna kako su dečaci odigrali, ovo je za njih veliko iskustvo. Pružili su svoj maksimum, a kao najmlađa ekipa na takmičenju nosili su se sa protivnicima onoliko koliko su mogli jer su protivnici bili fizički mnogo jači od nas. Svi dečaci su dobili šansu a najbitnije od svega je da su oni zadovoljni. Sad im sledi pauza od mesec dana, a nakon toga krećemo u nove pobede. Zahvaljujem se Opštini Apatin, Sportskom savezu, Mesnoj zajednici Prigrevica i roditeljima dečaka na velikoj podršci. –izjavila je Milka Nikšić.