ПРЕДУЗЕЋА ДОНИРАЛА СРЕДСТВА ЗА КУПОВИНУ МЕДИЦИНСКОГ УРЕЂАЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општа болница “Др Радивој Симоновић” у Сомбору, богатија је за нови медицински уређај, вредан поклон, инфузиону пумпу. У питању је софистицарни медицински уређај намењен за инфузију лекова у систем пацијентове циркулације, који омогућава потпуну контролу дозе лека и раствора који се даје бебама, чиме се смањују грешке и доприноси побољшању медицинске неге пацијената.

Акција набавке новог уређаја, спроведена је на иницијативу Момира Миоковића који је уз помоћ донатора Џими комерц, Метеор комерц, Пољопривредне стручне службе, ВУ Протеинка, ЈKП Енергана, ЈKП Водоканал, ЈKП Зеленило, као и фирме “Meditech”, увозника апарата и том приликом се одрекла своје зараде, прикупио потребан новац, захваљујући којем је купљен овај изузетно важан апарат у вредности од 182.000 динара.

Према речима Миоковића, на идеју о куповини новог уређаја, дошао је у разговору са начелником Одељења за педијатрију др Миланом Арнаутом, све са циљем помагања у лечењу пре свега најмлађих. “На овај начин, како у своје име, тако и у име донатора, желим да упутим поруку свима онима који су у могућности да се укључе у овакве и сличне акције, да следе овај пример, те укажу помоћ тамо где је најпотребнија. Деца су наша будућност, али и једна од најостељивијих категорија друштва, те се зато заједнички морамо трудити да их максимално заштитимо и омогућимо им одговарајуће услове како у свакодневном животу, тако и у оним мало тежим данима, када им је неопходна медицинска помоћ.”

Уручивању поклона, присуствовали су иницијатор идеје Момир Миоковић, директор болнице др Драган Растовић, начелник Одељења за педијатрију др Милан Арнаут, члан Градског већа за здравство и социјална питања Далибор Форгић, главна медицинска сестра болнице Ђурђа Бадовинац и главна медицинска сестра Одељења за педијатрију Марија Црномарковић.

Фирма “Meditech” одрекла се своје зараде и приликом куповине ЕKГ апарата и медицинске опреме за амбуланту у Бачком Моноштору.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.