ПРЕДСТАВНИЦИ ПРОЈЕКТНОГ ТИМА ИЗ АПАТИНА БОРАВИЛИ У МАЂАРСКОЈ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Представници пројектног тима из Апатина који радие на пројекту бициклистичке руте „Европски Амазон“ боравили су у Нађатад у Мађарској где су учествовали на стастанцима, презентацијама и радионицама на тему развоја овог туристичког производа. Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин каже да ће овај пројекат донети много добрих и позитивних ствари апатинској општини.

-Ово је већ други период пројекта. Одмакли смо се неких уопштених ствари и коначно се ради на конкретним задацима, као што су пунктови на бициклистичкој рути, пројекти за израду инфо табли, одмаралишта, стајалишта итд. Ово није само пројекат прекограничне сарадње већ се ради о ИНТЕРГ пројекту који укључује пет земаља, где је општина Апатин партнер који сарађује са другим општинама из Словениј, Аустрије, Мађарске и Хрватске. – рекао је Јовић и додао да ће искуство Мађарске и Аустрије у многоме помоћи реализацији самог пројекта, као и у реализацији неких нових, будућих пројеката у којима ће учестововати општина Апатин.

ФОНО Немања Јовић

Према порценама туристи ће на ову руту кренути 2021. године, а до тада ће све бити спремно како би општина Апатин, али и сви њени угоститељи и предузетници имали користи од овакве врсте туризма.

Чланица пројектног тима који је био у посети Мађарској је и Љиљана Крец, директорка Јавног предузећа за управљање путничким пристаном и марином Апатин која је за наш радио говорила о предностима општине Апатин и позитивним стварима која би могла да дођу из ово међународног пројекта.

-Оно што је битно за „Марину“ из општину Апатин јесте то да се ми налазимо на самој рути, па ће то за све бициклисте бити идеалан пункт или локација где ће оно пронаћи смештај или храну, а у некој будућности се размишља и о постављању пунктова за поправку и сервис бицикала. „Марина“ се већ налази на „Еуровело 6“ рути па имамо већ нека искуства са оваком врстом туризма. Верујем да ћемо моћи профитирати од овога, како „Марина“ тако и сви наши садружници у овом послу ту мислим на људи који ће понудити смештај и ресторане.- казала је Љиљана Крец.

ФОНО Љиљана Крец

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.