PREDSTAVA “BOJE ŠTEKA” U APATINU

APATIN KULTURA VESTI

U velikoj sali Kulturnog centra Apatin, 21. marta 2018. godine od 20 časova biće odigrana predstava „Boje šteka“. U ovoj hit komediji autentičnih likova, komičnih situacija i duhovitog dijaloga igraju Petar Strugar, Uroš Jovčić i Đorđe Stojković.

Predstava je priča o trojici autsajdera, neprilagođenih u vremenu tranzicije i liberalnog kapitalizma. Beki (Petar Strugar) je propali vlasnik kioska brze hrane, student Pravnog fakulteta tek devet godina, živi kao podstanar bez igde ikoga i ne izlazi iz kladionice. On je bivši je bokser a poreklom je Dorćolac. Trle (Uroš Jovčić) je nastavnik srpskog jezika koji je ostao bez posla kao tehnološki višak zbog malog fonda časova. Beograđanin, je ima ženu i dvoje dece, a o svemu “ima žvaku” jer je pročitao negde. Cvrle (Đorđe Stojković) je mašinski tehničar, ostao je bez posla posle privatizacije velike firme u kojoj je radio. Živi sa ženom, troje dece, taštom i svastikom. Dete je provincije i zanosi u dijalekt.

Njih trojica žive u vremenu tranzicije, liberalnog kapitalizma i sistemu koji ne funkcioniše gde samo politika i kriminal obezbeđuju dovoljno para za noramaln život… Ulaze u avantiru, koja će ih (čini im se) dovesti do velike količine novca… Angažovani od mnogo većih ,,igrača,,… a nevešti na poverenom zadatku… dolaze do niza nepredviđenih situacija i događaja.

Cena ulaznice je 400 dinara, a karte se mogu rezervisati od ponedeljka 12. marta, svakog radnog dana od 08 do 13 časova putem telefona 025/773 588.