PREDSEDNIK OPŠTINE SA PREDSTAVNICIMA AGENCIJE ZA LUKE U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Povodom dobijanja dozvole za raspisivanje tendera za izgradnju luke, dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin, održao je sastanak sa predstavnicima Agencije za lučke poslove vezano za utvrđivanje predloga uredbe o lučkom području u međunarodnoj luci Apatin.

Tokom sastanka je predstavnicima Agencije za luke uručena kompletna dokumentacija, neophodna za donošenje uredbe, koju čini prostorni plan, generalni i plan detaljne regulacije, procena uticaja na životnu sredinu, izvodi iz zemljišnih knjiga za lučko područje, prostorni plan Vojvodine i Srbije u kojima je predviđena apatinska luka, u okviru šest međunarodnih luka u Srbiji.

Agencija za luke treba da uradi radnu verziju teksta uredbe o lučkom području, a Upravni odbor agencije da utvrdi predlog te uredbe i isti uputi Vladi Srbije, koja će nakon tog usvajanja doneti uredbu o lučkom području međunarodne luke Apatin.

Konstatovano je da je u okviru Dunavske strategije predviđeno gde će sve biti luke na Dunavu, a da je tim dokumentom predviđena luka u Apatinu.

Od strane Agencije za Luke sastanku su prisustvovali Srđa Lješević, Aleksandar Vlajković i Ivana Nikolić, koji su obišli apatinsku marinu, pristan za belu flotu i prostor buduće luke. U toku radnog sastanka učestvovali su i Jovica Korać, savetnik za investicije, Milan Pavković, direktor Direkcije za izgradnju, Miloš Vučinić, Klaster transporta i logistike, kao i Siniša Jovanović, načelnik Odeljenja za urbanizam i graditeljstvo u opštini Apatin.

Izvor: Opština Apatin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *