PREDSEDNIK OPŠTINE APATIN PRIMIO RUSKI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KOSTROMA

APATIN DRUŠTVO SVET VESTI

Predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić primio je danas članove foklornog ansambla “Venac” iz ruskog grada Kostroma i u  kratkom izlaganju ih upoznao sa istorijskom i kulturnom baštinom Apatina. Škrbić je izrazio veliko zadovoljstvo što su čuvari ruske kulture i tradicije svoj nastup izveli baš ovde i izrazio želju da se Srpsko-Rusko prijateljstvo proširi, te da grupa iz Kostroma ponovo poseti Apatin.

Rukovodilac grupe iz Rusije, Tatjana Filipovna Asafova se zahvalila predsedniku opštine na gostoprimstvu i istakla kako su Srbi jedan od najboljih naroda. -Velika mi je čast što sam bila gost vašeg prelepog grada. Vi ste narod koji ima dušu i veoma ste slični nama pa se u Srbiji osecam kao kod svoje kuće.- izjavila je Tatjana.

Prijmem rusa kod predsednika, Tatjana Filipovna Asafova

Škrbić je gostima uručio prigodne poklone kako bi za Kostrom poneli uspomenu na Apatin, a za uzvrat Rusi su poklonili malu ikonu Bogorodice koja je potekla iz Carske Svete porodice Romanov.

Aleksandar Druženjin, kulturolog iz Kostroma izjavio je kako mu je ovo druga poseta Apatinu i da je oduševljen načinom na koji ljudi u Srbiji, putem narodnog folklora, čuvaju i neguju svoju kulturu i tradiciju. -Rusi bi mogli mnogo da nauče od vas, prevashodno kako da kroz igru i pesmu da neguju važne stvari za očuvanje istorije svog naroda. -rekao je Druženjin.

prijem rusa kod predsednika, opstina apatin, 2017 (1)

prijem rusa kod predsednika, opstina apatin, 2017 (10) prijem rusa kod predsednika, opstina apatin, 2017 (9) prijem rusa kod predsednika, opstina apatin, 2017 (3) prijem rusa kod predsednika, opstina apatin, 2017 (4)