ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АПАТИН МИНИСТРУ МОМИРОВИЋУ ПРЕДСТАВИЛА ПРОЈЕКАТ ИЗГРАДЊЕ ПУТА КУПУСИНА – БАЧКИ МОНОШТОР

APATIN DRUŠTVO VESTI

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић је јуче у Сомбору одржао радни састанак на којем је главна тема била изградња брзе саобраћајнице Сомбор – Кикинда. Састанку са министром су присуствовали председници свих општина и градоначелници градова који се налазе на траси овог важног пута, као и председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Саобраћајница од Бачког Брега до Накова ће бити дуга 175 километара и повезаће две државе са којима се Србија граничи, Мађарску на самом северозападу наше земље и Румунију на истоку, а треба да допринесе развоју индустрије у овом делу Србије. Пут је веома значајан за читав округ и због граничног прелаза Бачки Брег, преко којег треба да се одвија теретни саобраћај за возила преко пет тона. Очекује се да радови на овој саобраћајници почну већ наредне године, а планирано је да изградња буде готова за 30 месеци.

На јучерашњем састанку у сомборској “Жупанији” представници општина и градова су имали прилику да министру Момировићу изнесу и текуће проблеме са којима се суочавају у местима којима управљају, али и да изнесу предлоге за друге инфраструктурне пројекте.

Дубравка Кораћ је испред општине Апатин министру представила пројекат изградње пута Купусина – Бачки Моноштор, за који је завршена сва неопходна документација.

-Пројекат је добио подршку министра и верујем да ћемо ускоро кренути у прве кораке ка реализацији овог важног путног правца, којим би се наша општина директно повезала са граничним прелазом Бачки Брег, рекла је Дубравка Кораћ.

Она је додала да би тај пут олакшао живот многим грађанима Апатина, а самој Општини би се отвориле и нове економске и туристичке опције.

Министарство ће све изнете захтеве и предлоге размотрити, и након одређивања приоритета ће бити реализовани.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *