ПРЕДРАГ ЛОВРИЋ СКУВАО НАЈБОЉИ ПАПРИКАШ У МЛАДЕНОВУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На такмичењу у припреми рибљег паприкаша, под називом „Златни котлић“, које је одржано протеклог викенда, у центру Младенова поред Бачке Паланке, Апатинац Предраг Ловрић се истакао као неприкосновени шампион. Овај доказани мајстор припреме рибљег паприкаша представљао је на овом таакмичењу новоформирано Удружење грађана „Апатински рибљи паприкаш“, које је основано са намером да популарише и сачува традицију припреме овог аутентичног апатинског рибљег специјалитета.

Манифестација, коју је организовало Удружење спортских риболоваца “Шаран”, имала је вишеструки значај. Поред промовисања регионалне гастрономије, приход од котизације ишао је у хуманитарне сврхе, тачније за помоћ грађанима који су претрпели штету током недавног олујног невремена и нису били у могућности да сами санирају своју имовину.

Екипа „Апатински рибљи паприкаш” максимално је искористила богато искуство. Апатинац Предраг Ловрић, као главни кувар, одвео је апатински тим до прве позиције на такмичењу, освајајући златни пехар и престижну титулу победника.

Овај тријумф није изолован случај. Претходних месеци, поред чланова овог Удружења и други Апатинци су остварили импресивне резултате на сличним такмичењима. Предраг Ловрић је освојио прво место у Кули, док је екипа на челу са Владом Ловрићем заузела друго место у Бачу. Традиционално такмичење које организује Брунаи Чарда такође није прошло непримећено, са другим местом за Николу Бурсаћа док је титулу првака, такође припала Апатинцу, Данијелу Ајдуку. Раније у јуну месецу, Милош Ракас из Пригревице је заслужено освојио друго место на овогодишњем Сомборском котлићу, док је Милану Марковићу на истом такмичењу припало треће место.

Ови сјајни резултати указују на то да је припрема апатинског рибљег паприкаша постала права уметност међу Апатинцима. Њихова страст и вештина су неоспорно препознате и награђене на регионалним такмичењима. Удружење грађана „Апатински рибљи паприкаш” са поносом носи штафету кулинарства нашег краја, а својим успесима доприносе промоцији Апатина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *