ПОВЕЋАН БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У ЗАПАДНОБАЧKОМ ОKРУГУ

APATIN SOMBOR VESTI

-Епидемиолошка ситуација у Војводини је још увек под контролом, иако могу да кажем да је нестабилна, а с обзиром на повећање броја инфицираних коронавирусом у Београду и у централној Србији, очекујемо и повећање у Војводини, изјавио је покрајински секретар за здравство, проф. др Зоран Гојковић.

Како је рекао, по броју инфицираних доминира Нови Сад и јужнобачки округ, а појачана активност вируса је и у јужно-банатском и у сремском округу. Гојковић је истакао да не може да каже да ситуација у Војводини није под контролом, она је стабилна, а број новозаражених се врти око 40 новооболелих дневно.

Градска управа града Сомбора је због повећања броја оболелих у Западнобачком округу, јуче на свом званичном сајту упутила апел грађанима да буду одговорни и савесни, те да поштују мере и држе социјалну дистанцу.

-Град Сомбор и Завод за јавно здравље Сомбор подсећају грађане да се као и до сада, понашају одговорно и да се придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених установа и епидемиолошке службе. Неопходно је поштовање социјалне дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, употреба дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене. На територији Западнобачког округа долази до повећања броја оболелих, мада је епидемиолошка ситуација и даље стабилна и под контролом. Апелујемо на грађане да уколико је могуће, не одлазе у угрожена подручја Републике Србије“, стоји у саопштењу Градске управа града Сомбора.

Члан државног Кризног штаба за борбу против корона вируса Предраг Кон изјавио је данас да смо сада у „недељи максимума“ заразе, и да је интензитет преношења вируса највећи од почетка пандемије, а да ће после доћи до смањења регистрованих случајева.

Морамо све време да се понашамо као да смо у најинтензивнијем периоду преноса вируса, упозорио је Кон у укључењу у јутарњи програм Радио-телевизије Србије.

Ми ћемо ово решити за пар недеља, поручио је Кон, уз оцену да није теже стање са корона вирусом у односу на март и април, али да „није наивно“. (РТВ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.