ПОТПИСИВАЊЕМ УГОВОРА ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗАМЕНЕ ГРЕЈАЊА У 11 АПАТИНСКИХ УСТАНОВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Потписивањем уговора о јавном приватном партнерству локалне самоуправе са представницима фирми „Energy supply art“ и „B & S immobilen“, почиње реализација пројекта замене постојећих система грејања на угаљ и мазут са еколошки прихватљивијим начином грејања на природни гас у 11 апатинских установа. Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је појаснила да је у питању уговор на петнаест година, додавши да су партнери у пројекту обавезни да замене котлове и уведу инсталације, што ће се десити у наредних годину дана, као и да обезбеде проток енергента и минималну температуру грејања.

-Решавамо дугогошњи проблем са којим се сусретала наша општина, не само због енергената и економичности, већ и са проблемом у смислу безбедности поготово у апатинској Основној школи „Жарко Зрењанин“, где смо сваке годи поправљали старе котлове и размишљали шта може да се деси. Још увек сви памтимо експлозију котла и трагедију која се пре неколико година догодила у Техничкој школи. Већина наших објеката се греје на мазут и угаљ, врло лоше енергенте када је у питању заштита животне средине, а на овај начин ћемо обезбедити безбедан и чист начин грејања, рекла је Дубравка Кораћ.

Директорица ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, Јасна Павићевић каже да је ово једна од најзначајнијих инвестиција у овој образовној установи за последњих четрдесет година.

-Овим путем бих хтела да се захвалим локалној самоуправи што је препознала приоритет и значај овакве инвестиције. Ми се грејемо на мазут, котлови су у јако лошем стању, дотрајали и велика средства нам одлазе на текуће одржавање током грејне сезоне. Ово ће бити једно ново поглавље и препород за нашу школу, нагласила је Јасна Павићевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *