ПОТПИСИМА 3000 ГРАЂАНА ТРАЖЕ ЗАУСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТА БИОНЕКС

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Представници Удружења грађана “Без страха” предали су Општини Апатин 3000 потписа грађана.

Представници Удружења грађана “Без страха” предали су данас Скупштини општине Апатин 3000 потписа грађана, прикупљених у оквиру еколошке иницијативе против изградње производног комплекса компаније “Бионекс”- за рециклажу и пиролизу пластике у Апатину.

-Акцију смо покренули прошле недеље и трајала је укупно осам дана. Скупили смо укупно 3.047 потписа грађана, од којих је 2.533 дато на штандовима где смо прикупљали потписе, а 514 је стигло путем онлајн петиције. Имајући у виду јасно и недвосмислено опредељење грађана општине Апатин да кажу НЕ, односно да се успротиве изградњи производног комплекса за рециклажу и пиролизу пластике ми смо данас ту петицију предали на писарници у згради општине Апатин, каже Рајко Бошковић један од чланова овог удружења. Према његовим речима, они ће већ у среду искористити прилику да на јавној трибини коју “Бионекс” организује у Апатину суоче аргументе са представницима ове компаније.

-Пошто се ствари релативно брзо одвијају, а данас смо сазнали да ће фирма “Бионекс” у среду организовати јавну трибину у Дому културе, искористићу прилику да позовем све грађане да дођу на ту трибину, где ће и УГ “Без страха” активно узети учешће. О неким будућим акцијама благовремено ћемо обавештавати наше суграђане, поручио је Бошковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *