ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ СА КИНЕСКИМ ИНВЕСТИТОРОМ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Потписан Меморандум о разумевању са Ningbo Zhenyu Technology Co., Ltd

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ и директор кинеске компаније “Ningbo Zhenyu Technology Co., Ltd, Јианг Нинг, потписали су меморандум о разумевању којим се дефинише сарадње између наше општине и кинеског инвеститора у вези изградње фабрике у Апатину. Потписивању Меморандума присуствовао је и амбасадор Народне Републике Кине у Србији, Ли Минг.

Кинеска компанија намерава да отвори фабрику у Апатину која ће користити технологије штанцања, заваривања, монтаже, ливења под притиском и дигиталног управљања у циљу производње ауто делова, попут ротора, статора и других компоненти.

Инвеститор планира да уложи оквирно 50 милиона евра у периоду од 2024. до 2028. године у изградњу, опремање и операције фабрике, те да запосли 150 радника у првој фази и успостави наменски програм едукације за запослене.

Профил компаније Ningbo Zhenyu Technology Co., Ltd

Ningbo Zhenyu Technology Co., Ltd је кључни произвођач прогресивних алата за ламинацију у Кини, са сопственим тимом за дизајн и технологијом, као и високо прецизном опремом за обраду. Компанија има три пословна сектора и укупно је уложила око 660 милиона RMB (око 91 милион долара) у опрему. Групација је почела са прогресивним алатима, а сада се развија и у области ламинацијског штампања и структурних делова за литијумске батерије за електрична возила. Годишњи промет износи 250 милиона RMB (око 34 милиона долара) за прогресивне алате, 300 милиона RMB (око 41 милион долара) за штампање, и 200 милиона RMB (око 27 милиона долара) за структурне делове батерија.

Основана 1994. године, компанија је више пута добила највишу награду (Ниво 1 у алату и калупу) од индустријске асоцијације. Данас је позната у светској индустрији као професионални произвођач алата са комплетним решењима. Поред тога, компанија поседује две подружнице, две домаће и три инострана представништва. Њихови производи се продају у више од 20 земаља.

У последњих неколико година, Ningbo Zhenyu Technology је забележила значајан раст и проширење, а то поред Апатина укључујући планове за изградњу нове фабрике у Мађарској вредне 65.9 милиона долара, која ће производити прецизне структурне делове за електричне аутомобиле и омогућити боље пружање услуга европском тржишту.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *