POČINJE ULIČNO “LUDILO”, ODBOJKAŠKI TURNIRI ŠIROM VOJVODINE

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI VOJVODINA

Komisija za street volley odbojkaškog saveza Vojvodine je u sredu 17. maja u Subotici na konferenciji za štampu zvanično najavila kalendar street volley turnira kroz Vojvodinu 2017. koji će se održati od meseca maja do oktobra :
Subotica 20. maj, Apatin 27. maj, Bačka Palanka 3. jun, Novi Sad 10. jun, Novi Bečej 17. jun, Zrenjanin 26. avgust, Srbobran 16. septembar.

U planu je da se na kraju sezone napravi jedan završni turnir, gde bi se okupili svi pobednici sa ovogodišnjih turnira. Cilj komisije OSV je da sa u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije ovaj karavan proširi na čitavu Srbiju.

Pravo učešća na Street volleyball turnirima imaće sve zainteresovane, prijavljene ekipe dečaka i devojčica u nekoj od sledećih kategorija: 2001,2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007,2008.Za najuspešnije ekipe Streetvolleyball turnira predviđene su sledeće nagrade: Medalje,diplome i pehari za prva tri mesta u svim kategorijama,kao i individualne nagrade.

Karavan počinje sutra turnirom u Subotici ,a narednog vikenda se seli u Apatin.
Ovogodišnji Street volleyball turnir Apatin održaće se na terenima za mini odbojku na Trgu Nikola Tesla i širom glavne ulice Srpskih Vladara uz učešće velikog broja ekipa iz Srbije i inostranstva.

Street volleyball turnir predstavlja međunarodni ulični turnir u mini odbojci, koji ima za cilj da doprinese razvoju odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu, kao i uključivanju mlade populacije u sportske aktivnosti u slobodno vreme, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.