ПОЧЕО УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Мали матуранти се данас и сутра уписују у средњу школу преко портала е-Управа. За електронски упис у средњу школу неопходно је да родитељ или старатељ направи, ако већ нема, налог на порталу е-Управа и попуни пријаву дo сутра у 15 часова.

Није потребно да ученици и родитељи долазе у школу нити да прилажу било каква документа.

„Евентуално, уколико се у школи утврди да је неки податак потребно проверити, накнадно се може доставити одређени документ, о чему ће родитељи такође бити обавештени“, пише на порталу е-Управа.

Школе, по пријему пријаве коју је родитељ попунио на порталу е-Управе, по службеној дужности прибављају податке о ученику из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и информацију из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу, као и податке о претходно завршеном образовању, на бази чега је ученик и био распоређен у ту средњу школу.

За све недоумице које имају, родитељи могу да позову кол-центар Министарства просвете на број 011/7350 557.

Услуга електронског уписа у средњу школу биће доступна и у другом уписном кругу, односно у понедељак 13. јула од 7 до 15 часова.

Због епидемије из Министарства просвете препоручују електронски упис, али будући средњошколци упис могу обавити и у школи. У том случају, родитељи не треба да доносе било који документ, јер се изводи, потврде о пребивалишту, лекарско уверење и друго прибављају електронски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.