ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ВРТИЋА У СОНТИ ВРЕДНА 25 МИЛИОНА ДИНАРА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Председница општине Апатин Дубравка Kораћ и њен помоћник за комуналну област и рурални развој Томислав Силађи обишли су данас радове на реконструкцији и енергетској санацији објекта вртића “Љубичица” у Сонти. Прва фаза рекоснтрукције коју изводи предузеће “Сомборелектро” вредна је 25 милиона динара, а реконструише се скоро све – од спољне столарије, подова, расвете, санитарних чворова и грејања. Ово су први свеобухватни радови на реконструкцији од када је овај вртић изграђен 1977. године.

Настављамо оно што смо започели пре три године, од када смо сваке године имали неку од инвестиција у предшколске објекте. Драго ми је што је објекат у Сонти дошао на ред. Он је изграђен 1977. године и од тада није видео неке веће реконструкције и било је крајње време да се реализује овај пројекат, изјавила је председница општине Апатин Дубравка Kораћ.

Почетак радова су поздравили и мештани Сонте који су коментарисали улагање локалне самоуправе у ову предшколску установу.
-Kако да се не радујем нечем новом у мом селу. За оне који долазе иза нас, за наше најмлађе, њихове родитеље, ово улагање значи боље услове за рад и развој деце. То смо и планирали и очекивали. Задовољни смо са свим радовима који се изводе по Сонти, каже Сонћанин Милан Шарац. Његово мишљење дели и учитељица Владица Грујић.

-Дечја граја нам пуно значи. Треба деци учинити боравак у овом објекту пријатнијим. Особљу и наравно родитељима да остану у нашем селу. Толико је значајно улагање у овај објекат. Да им служи у будућности, поручила је Грујић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.