ПОЧЕЛА ПРИЈАВА КАНДИДАТА ЗА „ПРВУ ПЛАТУ“

APATIN EKONOMIJA VESTI

Због великог интересовања послодаваца и незапослених лица за учешће у програму „Моја прва плата“, дефинисани су нови рокови по фазама реализације програма и пријављивање кандидата почеће данас и трајаће до 8. новембра, док ће избор послодаваца такође почети данас, а трајати до 15. новембра.

Коначна листа изабраних послодаваца и кандидата, са бројем одобрених извршилаца за сваког послодавца, биће објављена на порталу mojaprvaplata.gov.rs , најкасније до 27. новембра ове године.

Након објаве следи закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодаваца и изабраних кандидата, и то у периоду од 28. новембра до 14. децембра.

Влада Србије програм „Моја прва плата“ покренула је са циљем да се подстакне оспособљавање за рад младих људи и пружи подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова.

Програм предвиђа деветомесечно оспособљавање на конкретним пословима, а за те намене опредељено је две милијарде динара.

Како је недавно саопштено, 10.000 компанија исказало је интересовање и понудило приближно 17.000 позиција за 28.000 радних места.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.