ПОЧЕЛА ОБУКА НАЈМЛАЂЕ КЛАСЕ ВОЈНИКА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У центрима за основну обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу данас је почела обука војника на служењу војног рока генерације „март 2022”.

Војници су, како је саопштено из Министарства одбране, у претходних неколико дана прошли период прилагођавања, упознали се са организацијом живота и рада у Војсци Србије, задужили лично наоружање и припремили се за почетак интензивне обуке.

Наредних пет недеља, они ће се у центрима за основну обуку оспособљавати за руковање личним наоружањем и извођење основних тактичких радњи и поступака у борби, савладаће садржаје из стројеве обуке и правила службе и значајно ће унапредити своје физичке способности.

У наставку служења војног рока војници ће бити распоређени у центре за специјалистичку обуку, где ће се оспособљавати за специјалности у оквиру родова и служби, а потом ће, до завршетка војног рока, у јединицама Војске Србије бити на колективној обуци и укључени у реализацију свакодневних задатака.

Како се наводи, и ова генерација војника показује изузетну мотивисаност за служење војног рока и задовољство условима живота и рада у центрима за обуку, који су у претходном периоду, као и војничка примања, значајно побољшани.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *