ПЛОВНОСТ КОД АПАТИНА ОДЛИЧНА, НИЗВОДНО ПРОБЛЕМИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Ниво Дунава достигао је историјски минимум, због чега су се само за три дана насукала два теретна и један путнички брод. Ситуација у Апатину је како сазнајемо, више него одлична.
-Ширина пловног канала је преко 150 метара, а најмања дубина износи 2,6 метара што теретним и путничким бродовима омогућава да од уласка у Србију па све до Вуковара на овој деоници несметано плове. Даље је ситуација критичнија, због чега се ради на чишћењу дна реке како би се осиуграла пловност. Јутрос је код Апатина измерен ниво Дунава од 13 цeнтиметара, речено је за радио Дунав у Лучкој капетанији.
Багери су почели чишћење дна река од песка на три локације на Дунаву и Сави.
Сектор Чортановци једна је од критичних тачака на Дунаву. Багер Млава почео је да вади наносе песка, како би се обезбедила пловност реке.

-Најнижа тачка, односно минимална дубина је негде око 2,2 метра. Изводе се хидротехнички радови на обезбеђивању још повољнијих услова за пловидбу у смислу остваривања, односно прокопавања још већих и повољнијих дубина – изјавио је Милан Николић, начелник одељења за послове лучких капетанија.

Радови се изводе и код Футога и на Сави код Барича, а због ниског водостаја и непоштовања упозорења, крајем јула, неколико бродова се насукало.

Радови ће обезбедити прописану дубину пловног пута, чак и у периоду изразито ниског водостаја.

-Свака држава гарантује 2,5 метара дубине пловидбеног пута до ниског пловидбеног нивоа. Испод крећу или ограничења или обустава пловидбе. Ми покушавамо и да 20 сантиметара испод ниског пловидбеног нивоа гарантујемо 2,5 метара дубине – изјавио је Вељко Kовачевић, помоћник министра за водени саобраћај и безбедност пловдбе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *