ПИЦЕРИЈА “КАЗАБЛАНКА” -УЖИВАЊЕ У ЈЕДИНСТВЕНОМ УКУСУ ПИЦЕ ИЗ ИТАЛИЈАНСКЕ ПЕЋИ НА ДРВА

APATIN SOMBOR VESTI

У самом центру Сомбора, у Мирној улици број 6, у пасажу, отворила се нова пицерија под називом “Казабланка”.

Ова пицерија се истиче својим јединственим концептом печења пице у традиционалној италијанској пећи на дрва, која гарантује аутентичан и непоновљив укус.

Печење пице у пећима на дрва представља најстарији начин припреме овог чувеног италијанског јела. Иако су некада давно пећи на дрва биле уобичајене у кућама, данас је ова техника постала права реткост. Међутим, прави љубитељи пице тврде да само пице печене у пећима на дрва, при температури око 500°Ц, могу пружити истински аутентични доживљај.

У пицерији “Казабланка”, температура пица пећи на дрва се одржава између 400 и 500°Ц, идеална за припрему пице. Занимљиво је да је време печења овакве пице изузетно кратко, највише 120 секунди.

Управо смо имали прилику да присуствујемо спремању једне такве пице, где смо могли видети свеже тесто и пажљиво одабране намирнице, које су учиниле да пица из пећи на дрва буде савршено хрскава, сочна и богата укусима.

Не, пицерија “Казабланка” не нуди само фантастичне пице из италијанске пећи на дрва. Из њихове кухиње допиру мирисни залогаји разних специјалитета – од пица, паста, слатких и сланих палачинки. Без обзира на вашу жељу, сигурно ћете пронаћи нешто што ће задовољити ваш укус. Поред тога, пицерија такође нуди изванредан доручак који ће вам пружити енергију за почетак сваког дана.

Простор пицерије “Казабланка” је простран и може примити до 150 гостију. Посебно се истиче прелепа летња башта, са “дебелом” хладовином, идеална за уживање у оброцима на отвореном током топлих летњих дана. Поред тога, унутрашњост ресторана одише пријатном атмосфером и гостољубивошћу.

Да уживате у њиховим специјалитетима током читавог дана Казабланка” је отворена од 8:00 до 23:00 часа.

ПР

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *