PETAR SVILAR POBEDNIK SOMBORSKOG KOTLIĆA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI VOJVODINA

U subotu, 18. jula, na Trgu Svetog Trojstva u Somboru, održan je 19. Somborski kotlić.Nekoliko hiljada ljudi, uprkos vrelini koju je stvarala temperatura vazduha te večeri, potpomognuta vatrama ispod skoro 200 kotlića, zabavljalo se i uživalo uz Tamburaški sastav Đuvegije, Željka Vasića i bend Apsolutno romantično.

kotlic (223 of 322)

Kao i svake godine pre, i ove su dodeljene vredne nagrade u tri kategorije.U kuvanju ribljeg paprikaša takmičilo se 38 kuvara. Po oceni tročlanog stručnog žirija, u sastavu Nenad Živanović, Borivoje Andrić i Ivan Kovač Kice, najbolji paprikaš skuvao je Petar Svilar iz Crvenke, koji je već drugi put odneo prvu nagradu. Drugonagrađeni je bio Momo Đurković iz Kneževih vinograda (RH), a obraz somborskih kuvara osvetlao je trećeplasirani Mirko Voćkić.

U kategoriji najlepše aranžiran sto, prvu nagradu je odnela ekipa pod nazivom Panonski mornar. Druga nagrada je pripala aranžmanu ekipe Pecaroške i suncokreti, a trećeplasirana u ovoj kategoriji, bila je ekipa Ajkule. Najveselije durštvo ubedljivo je bila ekipa Crveno beli. Na drugo mesto plasirala se ekipa Veseljaci, a treću nagradu osvojla je ekipa Vinarija Josić iz Zmajevca (RH). Prvu vatru svečano je, po tradiciji, zapalio gradonačelnik Sombora – Saša Todorović. Organizator 19. Somborskog kotlića bila je TOG Sombor a pokrovitelj manifestacije grad Sombor.

kotlic (302 of 322)