OSNOVANA LOKALNA AKCIONA GRUPA

APATIN EKONOMIJA VESTI VOJVODINA

Na osnivačkoj skupštini Lokalne akcione grupe, LAG-a, održane u sali skupštine opštine, učestvovalo je oko pedesetak predstavnika civilnog, privatnog i javnog sektora sa područja Apatin, Prigrevice, Sonte, Svilojeva i Kupusine. Oni su doneli osnivački akt LAG-a, Statut, Poslovnik o radu, izabrali Upravni i Nadzorni odbor, kao i Evalucionu komisiju LAG-a.

Za LAG menadžera je izabrana Renata Kucur, a za predsednika Upravnog odbora Srđan Grbić. Sedište LAG-a je na privremenoj adresi u ulici Žarka Zrenjanina broj 14. LAG menadžer Renata Kuruc je istakla da je reč o neprofitnoj organizaciji čije je formiranje kao i izrada startegije budućeg angažovanja počelo još u maju i da se nakon ove osnivačke skupštine gde su doneta osnovna akta očekuje za nekoliko dana i zvanična registarcija.

U fokusu interesovanja LAG-a biće poljoprivreda, mala priverda, turizam, lovni i ribolovni, kultura, obrazovanje i sve druge druge oblasti osim infrastrukture. Lokalna akciona grupa će sredstva za svoje zadatke sakupljati iz domaćih i evropskih fondova na osnovu projekata sa kojima će učestvovati na konkursima.

Srđan Grbić, predsednik Upravnog odbora LAG-a je rekao da je izrada strategije pri kraju i da će se u okviru nje odvijati dalje aktivnosti ove neprofitne organizacije. IZ LAG-a pozivaju sve ljude koji imaju ideje ili predloge projekata da se jave u LAG čije je privremeno sedište u ulici Žarka Zrenjanina broj 14.

LAG APATIN, OSNIVAČKA SKUPŠTINA LAG APATIN, OSNIVAČKA SKUPŠTINALAG APATIN, OSNIVAČKA SKUPŠTINA