ОСМАЦИ СЕ ДРУЖИЛИ У ПРИРОДИ УЗ СПОРТСКЕ АКТИВНОСТИ МУЗИКУ И РОШТИЉ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Ученици осмог разреда ОШ „Жарко Зрењанин“ и њихови наставници данас су се дружили у природи на салашу нашег суграђанина Петра Рашете. Било је ово опроштајно дружење осмака. Након осам година заједничког школовања, играња, радости и основношколских обавеза одлазе новим путевима.

– Ову лепу идеју предложиле су нам разредне старешине осмих разреда, а ми смо је радо прихватили. Дан смо испланирали као дружење кроз одбојку, фудбал и друге спортске активности, а након тога да уживамо у специјалитетима са роштиља, рекла је Сташа Вујовић.

– Правимо роштиљ, уживамо у спорту, рекреацији и томе што смо заједно. Било ми је прелепо у основној школи и драго ми је што имам бројне пријатеље из ње, рекао је Милан Сладић.

Нагласак дружења ученика био је на спортским активностима у којима су уживали и надметали се. Данас победе нису биле важне него осмеси и радост. Циљ је била добра забава и догађај који ће им остати у сећању.

– У договору са разредним старешином осмислили смо турнир у фудбалу између разреда и било је фантастично. Хвала наставнику који нас је позвао јер нам је стварно дивно. Једино ученици 8-2 нису присутни, осталих пет одељења је ту. Играмо свако са сваким, имамо два полуфинала и финале, па ћемо видети ко ће бити најуспешнији, рекао је Видан Јеротијевић.

Након осмох разреда најважнији је одабир и упис у срењу школу. Сташа ће након основне школе уписати Средњу медицинску школу у Сомбору, Милан планира да упише Техничку школу са Домом ученика смер ЦНЦ техничар и остане у Апатину, а Видан се припрема за упис у Средњу саобраћајну техничку школу у Сомбору и да настави са тренирањем фудбала. Открили су нам да ће највећи број њихових школских другова уписати средње школе у Апатину и тако остати у свом граду.

Данашње дружење организовали су наставници осмих разреда.

– Деца нису ишла на екскурзију, били су одвојени годину и по дана по групама због короне и нису се дружила, па смо као разредне старешине разговарали да им омогућимо да се бар на крају забаве. Разговарали смо са Петром Рашетом да све организујемо на његовом салашу. Дружење је почело у девет часова а по плану ће трајати до 15 часова, али ако деца буду расположена остаћемо и дуже, рекао је Горан Мирић, наставник математике.

 – На Петровом салашу имамо прелеп дан који нас служи да деца уживају у дружењу. Свих шест разредних старешина се сложио да им ово омогућимо. Деца се, према интересовањима друже у спортским активностима, окупили су се око роштиља, или се забављају уз музику. Надамо се и да ће бити одржано матурско вече јер им је све због пандемије било ускраћено, рекао је наставник Горан Кецман и потврдио да се велики број апатинских осмака определио за апатинску Гимназију, а остали ће ићи или у апатинске или у сомборске средње стручне школе.

Интересантан детаљ са дружења је и да су се ученици опробали у омиљеној дисциплини са апатинске Личке олимпијаде – надвлачењу конопа. На муци су се познали јунаци, најснажнији или највештији, а смеха је било највише. Младост са собом носи безбрижност, радост и уживање у сваком тренутку заједништва, а тога је данас на Петровом салашу било у изобиљу.

Још једном срећно вам било мали матуранти!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *