OO SPS – APATIN ODRŽAO PREDIZBORNI SKUP U SVILOJEVU

APATIN POLITIKA VESTI

Više desetina članova mesne organizacije OO SPS-a iz Svilojeva prisustvovalo je predizbornom skupu, održanom u prostorijama Doma penzionera u tom mestu u okviru predizborne kampanje za pokrajinskog poslanika i članove saveta mesnih zajednica, gde je predstavljen kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, dr Dragan Rastović, a potom predočene predizborne aktivnosti SPS-a.

SPSSVILOJEVO1

Prisutnima se na početku obratio Stevan Pap, predsednik mesne organizacije iz Svilojeva, koji je govorio o dosadašnjim ulaganjima u razvoj sela od strane opštine koju dugi niz godina uspešno vodi socijalista, izdvojivši infrastrukturne radove kao najznačajnije, ali i o aktuelnim problemima i potencijalnim rešenjima za iste. Pap je posebnu pažnju usmerio na rešavanje problema mladih.

Dr Živorad Smiljanić potom je istakao da će se u što skorijem periodu realizovati niz aktivnosti u cilju dodatnog poboljšanja uslova života svih meštana. To se, između ostalog, odnosi na izgradnju sportskog igrališta, postavljanje nadstrešnica za stajališta autobusa, nastavak radova na povezivanju Svilojeva i Prigrevice i početak izgradnje zajedničkog industrijskog parka, a inicirana je i izgradnja fiskulturne sale u sklopu Osnovne škole “Kiš Ferenc”.

Predsednik apatinske opštine i Opštinskog odbora SPS-a, osim navedenog, osvrnuo se na period kada je DOS-ova vlast uništila apatinsku privredu. Dr Smiljanić izneo je informacije o brojnim realizovanim projektima u prethodnom periodu, finansiranih iz opštinskog budžeta, delom iz mesnog samodoprinosa, a većinom projektnim sredstvima, podvukavši da će opština još više nastojati da pomogne razvoj svih naseljenih mesta, pa tako i Svilojeva.

Na skupu se predstavio i kandidat za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine ispred SPS-a, dr Dragan Rastović, koji se prvenstveno zahvalio na ukazanom poverenju i podršci da bude biran za poslanika, a potom govorio o razvojnim potencijalima Svilojeva, mesta sa povoljnim geografskim položajem.

– Svilojevo se nalazi na tranzitnom putu, pa ima otvorene mogućnosti za razvoj, a naročito kada se revitalizuje pruga Apatin-Sonta čija se projektna dokumentacija već uveliko radi. Ponosimo se sa Zemljoradničkom zadrugom, koja je jedna od ređih zadruga opstalih u ovim turbulentnim vremenima, a važno je reći da se od strane države u poslednje vreme spominju  obnove različitog zadružnog udruživanja u cilju revitalizacije sela. Gorući problem svakako je nazaposlenost, a rešavanje ovog problema od vitalnog je značaja za opstanak sela, pa samim tim i opstanak grada. Zato apelujem na sve vas da glasate za predložene kandidate ispred SPS-a radi ostvarivanja naših zajedničkih ciljeva i boljeg sutra – rekao je, između ostalog, dr Rastović.

Sekretar Izvršnog odbora OO SPS – Apatin, Miodrag Bakić, podsetio je da izborna lista za članove saveta mesne zajednice Svilojevo nosi naziv “Zajedno za Svilojevo” i da je čine predstavnici političkih stranaka: SPS, PUPS, SRS, DS i Grupa građana.

– Od ukupno 11 predloženih kandidata dvoje je ispred SPS-a, a dvojica su ispred PUPS-a – rekao je Bakić.

Reč je potom uzela Zorka Balać, predsednica Foruma žena OO SPS – Apatin, koja je govorila o položaju žena na selu i istakla podatak da žene čine  polovinu  ukupnog broja članova SPS-a iz Svilojeva, a predizbornom skupu prisustvovao je i Miloš Đerić, predsednik Saveta Socijalističke omladine opštine Apatin, koji je pohvalio angažovanost mladih članova iz ovog mesta u svim predizbornim radnjama, a potom govorio o budućim aktivnostima mladih socijalista.

Dr Smiljanić je na kraju predizbornog skupa odgovarao na pitanja prisutnih. Posebne pohvale na račun SPS-a i dr Dragana Rastovića uputio je Josip Gobor, dugogodišnji direktor Zemljoradničke zadruge Svilojevo, a  učešće u konstruktivnoj diskusiji uzeo je i nosilac izborne liste za članove saveta mesne zajednice Svilojevo.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *