ODRŽANO KNJIŽEVNO VEČE DUŠANA GLADIĆA

APATIN KULTURA VESTI

Proteklog petka, u velikoj sali Kulturnog centra održana je promocija knjige apatinskog pisca Dušana Gladića “ Dok krišom mirišem tvoje rame „. Nije uopšte važno da li je ovo bilo književno veče ili pozorišna predstava, hepening ili performans.

Od svega je važnije da je publici koja je skoro potpuno ispunila veliku salu Kulturnog centra bilo zabavno. Po svemu sudeći, klasičnim, prilično dosadnim književnim večerima sa jednim piscem i književnim kritičarem će ubrzo odzvoniti. Ako već nije.

Ukratko, šta se dešavalo na promociji knjige Dušana Gladića. Pre svega, na velikom platnu prikazan je kratak film o Dušanu Gladiću i o svim oblastima u umetnosti u kojima se i danas nalazi: književnosti, slikarstvu, pozorišnoj umetnosti pa i muzici. Naravno, publika je saznala da je Gladić napisao deset knjiga, imao niz samostalnih izložbi, da je pisao za pozorište, režirao, glumeo i dobio, ni manje ni više, 150 nagrada za svoj rad.

Na ovoj književnoj večeri, popularne pesme odsvirao je i otpevao bend “ Dunavski biseri “ čiji je Gladić član od osnivanja. O Gladiću je govorio Boško Milosavljević, urednik Izdavačka kuće “ Bernar “ iz Beograda koja je izdala knjigu. Na ovoj večeri svirao je i duo Milorad Basta, harmonika i Jelena Bogović, harmonika tako da je bilo i ozbiljne muzike.

Dušan Gladić je čitao svoje ljubavne stihove, a o njemu je najlepše govorila Snežana Milosavljević, autor recenzije za knjigu. Uporedila je neke motive iz Gladićeve knjigesa motivima iz knjiga Bore Stankovića. U svakom slučaju, vrlo nadahnut tekst. U prekidima, Dušan Gladić je čitao stihove iz knjige.