ODRŽANO DRUGO PREDAVANJE NA TEMU PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI
Za učenike Tehničke škole sa Domom učenika održano je drugo po redu predavanje na temu profesionalne orijentacije u organizaciji novoosnovanog Karijernog info centra u sklopu Kancelarije za mlade opštine Apatin.
O koracima u profesionalnoj orijentaciji, koji pomažu mladima da se bolje upoznaju sa putevima obrazovanja i zaposlenja, govorili su koordinator KIC-a Milica Milosavljević i član Ilija Stanojević.
Tok predavanja je bio dosta dinamičan i učenici su se po prvi put susreli sa predstavnikom zanimanja. Reč je o Ilijani Medić, diplomiranom inženjeru grafičkog inženjerstva i dizajna, koja je govorila o svom zanimanju i diskutovala sa učenicima.
Potom se govorilo o donošenju odluka, gde su učenici, uz rezličite radionice, upoznali faze u donošenju odluka.
– Predavanje na temu koraka profesionalne orijentacije je završeno za učenike ove škole, ali smo, zbog velikog interesovanja mladih, dogovorili sa školom termin za otvorena vrata, gde će mladi ponedeljkom, u periodu od 13 do 14 sati, moći pojedinačno dolaziti u jedan od školskih kabineta i informisati se o svemu što ih zanima na ovu temu – izjavila je Milica Milosavljević.
Projekat profesionalne orijentacije je podržan od Udruženja “Centar Inventiva” i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.