ODRŽANO DRUGO “LIČKO PRELO” U APATINU

APATIN DRUŠTVO KULTURA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

Udruženje Ličana “Nikola Tesla” iz Apatina okupilo preko 700 Ličana i njihovih gostiju na drugom Ličkom prelu u Banji Junaković.

Najmasovnija kulturna manifestacija koja okuplja Ličane iz svih krajeva sveta i ove godine, drugi put za redom održana je u Banji Junaković, u subotu 28 februara.Na ovom tradicionalnom okupljanju Ličana nastupile su mnogobrojne pevačke grupe i kulturno-umetnička društva. Članovi KUD Dunav iz Apatina su predstavili običaje iz Like a održano je i svojevrsno takmičenje prelja u kojem su učestvovale Savka Veber i Ljubica Bursać.

– Ovo je drugo prelo i prema komentarima, utiscima i broju gostiju bolje je posećeno i organizovano od prethodnog.Želja nam je da ovom manifestacijom očuvamo bogatu tradiciju Ličana, a kao dokaz da smo na pravom putu je ogroman broj mladih ljudi koji je učestvovao ove godine – ističe Milan Škrbić, predsednik organizacionog odbora “Ličkog prela”.

Prelo će posebno biti upamćeno po nastupima vokalnog soliste Dobrivoja Pavlice koji je premijerno izveo pesmu o Apatinu i folk pevača Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža.

Drugo Ličko Prelo, Apatin 2015 (5) Drugo Ličko Prelo, Apatin 2015 (4) Drugo Ličko Prelo, Apatin 2015 (2) Drugo Ličko Prelo, Apatin 2015 (1) Drugo Ličko Prelo, Apatin 2015 (3)