ODRŽANA TREĆA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Opštinsko veće opštine Apatin je na današnjoj sednici razmatralo više odluka koje će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine opštine.
Veće je donelo odluku o izboru kandidata za načelnika Opštinske uprave opštine Apatin, prema kojoj će ovaj posao ubuduće obavljati pravnica, Jelena Ićitović.Usvojen je Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave, predlog rešenja o naknadi za pregled umrlih lica i stručno utvrđivanje vremena i uzrok smrti za lica umrla van zdravstvene ustanove i predlog Odluke o visini naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja, radni mirnog rešavanja spora.

Poslednja tačka je izazvala i najviše rasprave na ovoj sednici, pa se nakon izveštaja Nikole Marčete, rukovodioca odeljenja za inspekcijske poslove u opštini Apatin većina većnika upustila u raspravu.

Fono:Vladimir Vukosav, Nikola Marčeta,Nebojša Vejin, Milan Škrbić

– Komisija za rešavanje sporova za naknadu štete usled napada napuštenih životinja primila je od 09.06.2016. godine, 7 zahteva za naknadu štete od čega je 2 iz Apatina, 2 iz Romskog naselja i 3 iz Prigrevice. Potraživana suma je 601.900,00 dinara, a komisija je nakon razmatranja dokumentacije za mirno rešavanje spora, oštećenim licima ponudila iznos od 278.000,00 dinara što je 46% od tražene sume, koja su ta lica i prihvatila.To znači da je po jednom zahtevu ispod 40.000,00 dinara što smatramo da je minimum što je komisija mogla da obezbedi licima koji su podneli odštetni zahtev…..Što se tiče statistike mi imamo mesečno otprilike 8 do 10 zahteva za odštetu i to je standard… rekao je  je Marčeta.

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić je rekao da se intenzivno radi na rešavanju problema napuštenih pasa , ujeda i troškovi u slučaju odštetnih zahteva građana.

Fono:Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić

Opštinsko veće  donelo odluku o formiranju radne grupu koja će intenzivno raditi na rešavanju ovog problema a na predlog predsednika opštine Radivoja Sekulića , ovo telo će voditi većnik, Nebojša Vejin.

3 sednica Opštinskog veća , Opštine Apatin