ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA POKRAJINSKE ORGANIZACIJE FORUMA ŽENA SPS

APATIN POLITIKA VESTI
Na Osnivačkoj skupštini Pokrajinske organizacije Foruma žena u Vojvodini, koja je održana 7. marta 2015. godine u Kongresnom centru “Master” u Novom Sadu, za predsednika je izabrana Vesna Bjelić Francuski, a za sekretara Predsedništva Vesna Jovicki.
Oko tri stotine delegata i gostiju izabralo je i 11 članova Predsedništva Foruma žena u Vojvodini. To su: prof. dr Branislava Belić, Vesna Bogičević, Radmila Todorović, Jelena Lopušina, Snežana Bajčeta, Tanja Zvekić, Ružica Jovanović, Maja Babić, mr medicinskih nauka dr Branislava Stanimirov, Suzana Isaković i Zorka Balać, predsednik Foruma žena OO SPS – Apatin i Foruma žena SPS Zapadnobačkog okruga.
– Skupštini je prisustvovalo trinaest apatinskih socijalistkinja. Prikazane su fotografije sa dosadašnjih akcija članova Foruma žena opštinskih i gradskih odbora u Vojvodini. Posebno su se istakle akcije našeg Foruma žena, kao jednog od najaktivnijeg. Čast mi je što sam izabrana za člana Predsedništva i trudiću se da svojim zalaganjem, kao i do sada, opravdam poverenje. To je podstrek i meni i svim drugim ženama da radimo još bolje u narednom periodu. Ujedno čestitam izabranom rukovodstvu – izjavila je Zorka Balać, potpredsednik OO SPS Apatin, koja je predsednik Udruženja žena “Ruža crvena” i član Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Apatin.
Delegati Osnivačke skupštine Foruma žena u Vojvodini, posebnog oblika delovanja i organizovanja koji je ustanovljen Statutom Socijalističke partije Srbije, usvojili su i Plan aktivnosti, a na jednoj od narednih sednica Predsedništva izabraće potpredsednika.
Potpredsednik Foruma žena Socijalističke partije Srbije, dr Dijana Vukomanović, obraćajući se prisutnima, je istakla da žene treba da budu glasnije, da smelije pokazuju svoju snagu, mudrost, sposobnost i obrazovanje.
Predsednik Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, Dušan Bajatović, pozvao je žene da pokažu svoju energiju, jer su uspešne i dokazale su se u poslovima koje obavljaju. Socijalistička partija Srbije, ka vraćanju pobedničkog duha, ne može bez žena i bez mladih. To su dva važna elementa organizacionih promena u našoj partiji. Dokazano je da su žene posvećenije i odanije i u životu i u politici, a mladi spremni da slede ideje levice.
Zahvaljujući na izboru, predsednik Pokrajinske organizacije Foruma žena Vojvodine, Vesna Bjelić Francuski, je istakla da će Predsedništvo raditi timski i da će naći način da afirmiše sva pitanja na koja žene u Srbiji treba da odgovore. Rodna ravnopravnost, položaj žene u porodici, ekonomsko osnaživanje i status na poslu, ali i politički angažman, biće svakako među pitanjima kojima će se baviti. U aktivnostima neće zaboraviti ni humanost i solidarnost sa najosetljivijim kategorijama stanovništva, a to su deca i stari.