ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Традиционална општинска смотра рецитатора је одржана у малој сали апатинског Културног центра, а за овогодињу манифестацију се пријавио укупно 41 ученик, од којих се по 18 ђака такмичило у млађем и средњем узрасту и њих пет у старијем узрасту. Стручни жири је радио у саставу Марина Филиповић, професор српског језика и књижевности, Инес Васић Павловић, учитељица, и Душан Радивојевић.

У млађем узрасту прво место је освојила Нина Чугаљ из ОШ „Младост“ Пригревица која је рецитовала песму „Баш су ми мудри мама и тата“ Драгомира Ђорђевића, друго Ђурђа Беслаћ из ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин са песмом Бранка Ћопића „Болесник на три спрата“ а треће Нандор Чорба из ОШ „Јожеф Атила“ Купусина са песмом „Златна рибица и штука“ коју је написао Иштван Кормош.

Према мишљењу жирија, у средњем узрасту најбоља је била Мија Стојшић из Основне школе „Жарко Зрењанин“ Апатин која је припремила „Бесну песму“ Драгане Константиновић, друго место припало је Маши Рајић која такође похађа апатинску Основну школу а рецитовала је песму „Забрањено је“ Пабла Неруде, док је треће место освојила Кира Шулц из ОШ „Јожеф Атила“ Купусина са песмом „Тајне великих девојчица“.

Сва три прва места у старијем узрасту освојили су ученици Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Апатин. Према оцени жирија најбоља је била Јелена Поповић која се представила песмом „Ти која имаш невиније руке“ Весн Парун, друго место је освојио Никола Поповић песмом „Волео сам, више нећу“ Владислава Петковића Диса а треће Милица Ковачевић која је рецитовала песму „Месечево сребро“ Мирослава Антића.

Награђеним ученицима додељене су дипломе и пригодни поклони, а сви они су изборили пласман на Зонску смотру рецитатора која ће бити одржана 10. марта у Суботици.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *