ОДРЖАН САСТАНАК САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

У згради Локалне самоуправе одржан је састанак Савета за безбедност општине Апатин, на којем је председница општине Дубравка Кораћ о актуелним темама разговарала са секретарима Месних заједница, директорима ОШ „Жарко Зрењанин“, Центра за социјални рад, ЈКП „Наш дом“ Апатин, али и са представницима МУП-а које је предводио начелник Полицијске управе Сомбор, Јован Рељић.

Дубравка Кораћ је изразила најдубље саучешће породицама жртава стравичних трагедија које су задесиле Београд и Младеновац и најавила да ће на територији Апатина бити организована психолошка подршка за све ученике и наставнике у оквиру школа, док ће остали грађани разговор са психологом моћи ће да обаве у апатинском Центру за социјални рад.

-Цела наша земља је у жалости и великом болу. Сви ми у овим данима туге морамо да пронађемо снагу да наставимо да радимо и предузимемо све што је у нашој моћи, да се сачува мир и стабилност на нашој територији. Ово су изузетно тешки тренутци у којима морамо да покажемо зрелост и одговорно понашање, али и одлучност да спроведемо конкретна решења и акције, како бисмо осигурали безбедност у школама, континуирану подршку свим ученицима и свим професорима у даљем раду. На територији општине Апатин већ дуже време постоје организоване службе обезбеђења које обилазе све школске установе и брину о безбедности ученика и наставног особља, а све образовне институције покривене су безбедносним камерама. На предлог Савета за безбедност биће организована психолошка подршка за све ученике и наставнике у оквиру школа. Тим психолога одржаће радионице како би свим ученицима била пружена подршка у овим трауматичним тренуцима. Поред школа, тим психолога биће доступан за разговор и помоћ свим нашим суграђанима свакодневно у просторима Центра за социјални рад. У наредним месецима организоваћемо низ других активности у циљу подршке и очувања менталног здравља, поручила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Начелник Полицијске управе Сомбор, Јован Рељић је истакао важност акције предаје оружја и муниције по безбедност свих грађана Републике Србије. Он је позвавао грађане да предају нелегалне и нерегистроване пиштоље и пушке које поседују, и подсетио да се оружје може предати у полицијску станицу без икаквих санкција најкасније до 8. јуна.

Подсећамо да грађани нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе могу предати и без напуштања свога дома, позивањем најближе полицијске станице, која ће упутити патролу на адресу да преузме оружје. Из МУП-а наглашавају да током периода предаје нерегистрованог оружја, односно до 8. јуна, грађани који то учине неће сносити никакву кривичну одговорност и последицу, нити ће морати да доказују порекло оружја и доносе било какву документацију.

До 8. јуна може се предати и легално оружје, које је остало у поседу након смрти власника.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *