ODRŽAN PRVI SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA „7. CISM FUTSAL KUPA ZA MIR“

APATIN DRUŠTVO VESTI

U kasarni 1. Centra za obuku Sombor,  održan je prvi  radni sastanak Organizacionog odbora „7. CISM futsal kup-a za mir“ koji će se održati u periodu od 24. do 29. maja 2015. godine na sportskim terenima Sombora i Apatina. Sastankom, kome su prisustvovali dr Rajko Majstorović načelnik Zapadno-bačkog okruga, Saša Todorović gradonačelnik Sombora, dr Živorad Smiljanić predsednik opštine Apatin sa saradnicima i potpukovnik Stipan Zlatar zastupnik komandanta Prvog centra za obuku, predsedavao je brigadni general Siniša Radović šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM). Na sastanku su razmatrane aktivnosti vezane za organizaciju turnira.

CISM futsal kup za mir, koji se tradicionalno organizuje od 2009. godine, kada je Beograd bio domaćin,  je deo projekta Ujedinjenih nacija „Sport za razvoj i mir“, temelji se na podršci Generalnog sekretarijata Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM).

Na izuzetno kvalitetnom turniru predviđeno je učešće, reprezentacija oružanih snaga bivših jugoslovenskih republika Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Suorganizatori manifestacije su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, Zapadno-bački upravni okrug, Grad Sombor i Opština Apatin.