ОДРЖАН ПРОТЕСТ У АПАТИНУ-ТРАЖЕ ОСТАВKЕ И KЛИЗАЛИШТЕ

APATIN SOMBOR STRANAČKA HRONIKA VESTI

Протест грађана „Један од пет милиона“ у организацији УГ „Апатин без страха“ по први пут је одржан у нашем граду. Скупу се обратио испред зграде Дома културе, Апатинац Рајко Бошковић који је позвао све присутне да подрже захтеве који су до сада изнети у Београду а на првом месту је истакао, оставку председника Србије, Александра Вучића. Он се захвалио и представницима војног синдиката Србије из Београда, као и Сомборцима и Kуљанима, који су подржали протест у Апатину.

Уз звиждаљке, беџеве, транспаренте, заставе Србије и жуте прслуке, колона се потом уз скандирање против Вучића упутила ка згради Скупштине општине где је Бошковић прочитао захтеве упућене локалној самоуправи. У захтевима се тражи оставка председника општине Милана Шкрбића и његове заменице, поред осталог, што не воде политику у интересу града, већ слушају наређења из центара моћи СНС-а који се према његовим речима налазе у Сомбору, Оџацима и Новом Саду.

Осим тога, истакнут је захтев да се до 8. фебруара врати клизалиште које припада граду Апатину а које је према изреченим наводима сада у Сивцу. Због тога је испред УГ „Апатин без страха“ пред вратима општине симболично остављен пар клизаљки за председника општине.
Протест у коме су највише учествовали млади људи је завршен без инцидената.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *