ODRŽAN 1. MEMORIJAL “DUŠAN MANDIĆ” I REGIONALNI SASTANAK RVS

APATIN DRUŠTVO VESTI

Organizacija rezervnih vojnih starešina opštine Apatin organizovala je 1. Memorijal „Dušan Mandić“ i Radni sastanak Regionalnih organizacija RVS gradova i opština potpisnica Protokola o saradnji (gradovi Subotica i Sombor i opštine Apatin, Odžaci, Kikinda, Kanjiža i Mali Iđoš).
Na osnovu odluke Inicijativnog odbora Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, u saradnji sa Streljačkim klubom „Rade Končar“, prošle godine ustanovljen je Memorijal Dušan Mandić posvećen uspomeni na ovog istaknutog rezervnog starešinu (kapetana prve klase) i dugogodišnjeg predavača matematike u apatinskim srednjim školama.
Dušan Mandić (rođen 1948. a preminuo 2007. godine) je završio Školu rezervnih oficira i bio je jedan od najboljih rezervnih starešina u jedinicama u kojima je imao ratni raspored, zbog čega je i postavljen na visoku dužnost za rezervnog starešinu, dužnost zamenika komandanta bataljona u 12. pešadijskoj brigadi, koju je veoma uspešno obavljao i tokom NATO agresije 1999. godine. U svojoj sredini važio je za jednog od najistaknutijih i najrevnosnijih prosvetnih i pedagoških pregalaca, koji je, svojim visoko profesionalnim i nadasve kreativnim odnosom i radom, ostavio dubok trag.
pojedinacni pobedniciPre otpočinjanja samog takmičenja, rezervne vojne starešine opštine Apatin posetile su Dušanov grob i  položile venac.
Memorijal se, po prvi put, održao u nadmetanju rezervnih vojnih starešina i njihovih gostiju u sportskom streljaštvu – gađanju vazdušnom puškom.
Rezultati takmičenja:
a) EKIPNO:
1. mesto: ekipa Apatin I
2. mesto: Prigrevica II
3. mesto; Prigrevica I
b) POJEDINAČNO:
1. mesto: Obradović Željko
2. mesto: Pokrajac Predrag
3. mesto: Vekić Milan
Sveukupnom pobedniku u ekipnoj konkurenciji, ekipi Apatin I, pripao je pobednički pehar i diploma, a pobednicima u pojedinačnoj konkurenciji medalje i diplome. Zahvalnice organizatora su dodeljene: Opštini Apatin, Streljačkom klubu „Rade Končar“, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Banja Junaković“ i Mirku Praštalu.
Učesnicima regionalnog sastanka, pre početka zvaničnih aktivnosti, prikazan je film pod nazivom „Decenija Apatina 2004 – 2014“, a deo učesnika je uzeo učešće u takmičenju na memorijalu „Dušan Mandić“. Svi učesnici sastanka su pohvalili primernu organizaciju realizacije planiranih aktivnosti.