ODRŽANO PREDAVANJE POVODOM SVETSKOG DANA ZDRAVLJA POD NAZIVOM “HRANIMO SE ZDRAVO”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, 7. aprila, Kancelarija za mlade opštine Apatin organizovala je edukativno predavanje za učenike Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.

Predavanje o zdravom načinu ishrane kod dece pod nazivom “Hranimo se zdravo” održala je Ivana Bursać, strukovni sanitarno-ekološki inženjer, a projektovan je i petominutni film o zdravom načinu ishrane pod nazivom “Zdrava užina”.

BenQ Digital Camera

Rast i razvoj deteta rezultat su genetskih činilaca, ali i drugih faktora od kojih je najvažnija pravilna ishrana. Dobre i loše navike stečene u detinjstvu ostaju do kraja života, a nepravilna ishrana može ostaviti značajne posledice.

– Dobro uravnotežena i zdrava ishrana bazirana je na uzimanju raznovrsne hrane, koja sadrži sve potrebne hranljive sastojke i optimalan dnevni unos energije, koji omogućava normalan rast i razvoj dece. Rezultati sistematskih pregleda učenika osnovnih i srednjih škola pokazuju da povišenu telesnu težinu ima oko 10% učenika i 7,8% učenica – rekla je, između ostalog, Ivana Bursać, asistent u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”, koja će i u narednom periodu održavati predavanja na ovu temu na časovima odeljenskog starešine.

BenQ Digital Camera

Volonteri su učenicima na kraju predavanja podelili med, zahvaljujući saradnji sa Društvom pčelara “Dunav” iz Apatina, kao i flajere.

BenQ Digital Camera

U holu škole istog dana postavljena je zanimljiva izložba likovnih učeničkih radova rađenih na ovonedeljnim časovima likovne kulture u sklopu akcije Kancelarije za mlade opštine Apatin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *