ОДЛИЧАН ВИКЕНД ЗА АПАТИНСКЕ АТЛЕТИЧАРЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Две сребрне медаље на Првенству Србије, златна на Првенству Србије за ветеране, два сребра на мини вишебоју у Сомбору.

Чланови Атлетског клуба Апатин у протеклих неколико дана били су изузетно успешни и наступима на Првенству Србије у планинском трчању, Првенству Србије за ветеране, мини вишебоју са млађе категорије, трејл трци на Дивчибарама и на маратону у Софији на прави начин наставили да презентују Атлетски клуб Апатин и Општину Апатин.

На Првенству Србије у планинском трчању које је одржано на Вршачком брегу, наступила су четири члана и освојене су две сребрне медаље. Ђуро Борбељ истрчао је сјајну сениорску трку на 10 км и у изузетно јакој конкуренцији освојио је титулу вицешапиона Србије, другу медаљу за АК Апатин, освојио је Константин Шимић који је сјајним наступом у конкуренцији старијих пионира и у до краја неизвесној трци заузео друго место. На Првенству Србије боје АК Апатин носила су још два сениора који су истрчали трку на високом нивоу, Александар Стајић заузео је 8. место, док је Мирослав Пешић освојио 9. место. На Првенству Србије у планинском трчању наступили су такмичари и такмичарке из 28 клубова са целе територије Р. Србије АК Апатин је по броју освојених медаља на петом месту. Улогу техничког делегата Српског Атлетског Србије обављао је Горан Чегар.

Атлетски клуб Апатин је водећи на последњој објављеној листи (6.октобар) успешности клубова чланова Српског атлетског савеза, на основу резултата остварених на Првенствима Србије која се одржавају изван стадиона (ултрамаратони, маратони, полумаратони, крос, планинско трчање).

Млади атлетичари АК Апатин, предвођени тренером Бојаном Томашевићем имали су сјајне наступе у Сомбору на мини вишебоју, где су освојене две медаље. Прво је Милица Занзе у четвртак наступила и освојила друго место после три дисциплине (трчање на 60 метара, скок у даљ и бацање вортекса), истог дана наступила је и Јелена Куриџа која је заузела 7. место у укупном пласману. У петак је у Сомбору наступио и Немања Ковачевић који је такође био други у свеукупном пласману после три дициплине.

У Сомбору је у суботу одржан Крос РТС на којем је наступила Софија Бујић и у трци на 400 метара, у изузетно јакој конкуренцији освојила 5. место.

Ветеранка Снежана Милошевић, наступила је на Првенству Србије за ветеране, које је такође одржано у суботу у Сремској Митровици и у категорији преко 40 година остварила победу и на тај начин постала ветеранска првакиња Србије.

За крај викенда сениори и сениорке наступили су на маратону у Софији и на трејл трци на Дивчибарама.

Добар дебитантски наступ у маратону од 42 километра и 195 метара имао је Жива Вијоглавин који је у Софији савладао изузетно захтевну маратонску деоницу резултатом 3 сата и 53 минута. У Софији је у полумаратонској трци наступио и Немања Ђурић, који је трку на 21 километара и 97 метара, завршио са резултатом 1 сат и 34 минута.

На трејл трци која је одржана на Дивчибарама добре наступе имала су четири члана АК Апатин Предраг Вејин у трци на 26 километара, и у трци на 15 километара три чланице Александра Буркановић, Бранка Величковић и Маријана Мијатовић.

У наредном периоду чланове АК Апатин очекују наступи на Првенствима Србије у кросу у Зајечару 31.10. 2020. године и на Првенству Србије на 10 км на путу које ће бити одржано у Петровцу на Млави, 07. новембра 2020. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *