ОДБОЈКАШКИ КЛУБ АПАТИН ИМАО УСПЕШНУ ГОДИНУ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Сениорке ОК „Апатин“ су као и претходне гoдине, првенство у сезони 2019./2020. завршиле као најбољи тим у лиги, освојивши прво место у Првој Војвођанској лиги. Победнички пехар и златне медаље су им додељене у септембру. Сениорке ОК “Апатин” су током 2019. године доживеле само један пораз и то у јесењем делу првенства 2020/2021.

Кадеткиње и Пионирке овог клуба су и ове године избориле пласман у квалитетну лигу, а оба такмичења су прекинута због вандредног стања.

Одбојкашки клуб “Апатин” је једини женски клуб у западној бачкој који има и другу сениорску екипу, која се такмичи у Другој Војвођанској лиги. ОК “Апатин 2” је сезону 2019/2020 завршио на другом месту.

Одбојкашки клуб „Апатин“ је једини клуб у нашем граду, рачунајући све екипне спортове са лоптом, у ком се девојчице такмиче у млађим категоријама.

Почетком 2020. године одбојкашица Апатина, Сања Малеш је по избору Спортског савеза општине Апатин проглашена за најбољу спортискињу општине Апатин за 2019. годину.

Турнир „Street volley Apatin 2020“ који је одржан у јулу у центру града, испунио је и ове године сва очекивања, а учествовало је 157 екипа девојчица у осам узрасних категорија, односно код дечака у шест узрасних категорија. И ове године ово је био највећи и најмасовнији турнир у уличној одбојци у Србији. Поред овог турнира, ОК “Апатин” је организовао и два турнира у мини одбојци, који су окупили око 800 девојчица.

У Апатину је у периоду од 2000. до 2020. године чак 18 година одржан одбојкашки камп. Ове године током септембра у две смене, у Апатину су били одбојкаши и одбојкашице из Београда, који су дошли на позив ОК “Апатин”.

Играчице ОК “Апатин” су као ученице ОШ “Жарко Зрењанин” Апатин избориле пласман на финални турнир основних школа Војводине, међу четири најбоље екипе у покрајини. Овај турнир на жалост није одржан због прекида свих такмичења на територији Србије. Као и претходних сезона одбојкашице су биле једина женска екипа из Апатина, која се такмичила на школском такмичењу основних школа у 2020. години. Одбојкашице Апатина и ученице Гимназије “Никола Тесла” Апатин су на окружном такмичењу средњих школа избориле пласман у финале и заузеле друго место.

Најмлађе девојчице овог успешног спортског колектива су на турнирима у мини одбојци и „Street volleyu” освојиле велики број медаља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.