ОД ПРОДАЈЕ ФОТОГРАФИЈА И КОНЦЕРТА „РИБЉЕ ЧОРБЕ“ ВИШЕ ОД 200.000 ДИНАРА ИДЕ У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

На Тргу Никола Тесла у Апатину синоћ је одржан концерт рок групе „Рибља Чорба“, а догађају је претходила хуманитарна изложба фотографија са претходног концерта овог популарног бенда у нашем граду који је одржан 2012. године.

Изложба је одржана у апатинском рок клубу „ЦK Пик“ и била је продајног карактера, а понуђено је двадесет фотографија димензија 50×30 односно 50×50 цм, аутора Бранка Малешевића фотографа из Сомбора. Заинтересовани грађани имали су прилику да учествују у лицитацији и купе неку од фотографија, а почетна цена сваке је била 1.000 динара. Према речима Немање Јовића, директора Туристичке организације Апатин, све фотографије су продате и сакупљена је значајна сума новца која ће отићи у хуманитарне сврхе.

-Са задовољством могу рећи да је свих двадесет фотографија откупљено и захваљујем се свим учесницима у лицитацији јер је скупљено 177.500 динара. Сав новац ће бити дониран за лечење нашег суграђанина Момира Николића који болује од тежег облика дијабетеса, због чега губи вид и неопходна му је операција, рекао је Јовић.

Аукцији су присуствовали и чланови „Рибље Чорбе“, који су дошли да подрже ову хуманитарну акцију, а окупљени су имали прилику да се сликају и попричају са њима.

Поред средстава сакупљених од продаје фотографија, одређена сума новца је прикупљена и од добровољних прилога које су грађани убацивали у кутије постављене у локалу где је одржана лицитација, али и на Тргу Никола Тесла током концерта „Рибље Чорбе“, па ће у хуманиране сврхе од овог догађаја укупно отићи више од 200.000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.