ОД ПЕТКА ДО ПОНЕДЕЉКА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У БЕОГРАДУ, ОД СУТРА ЗАБРАНА СВАКОГ ОКУПЉАЊА ВИШЕ ОД 5 ЉУДИ, У ВОЈВОДИНИ НАЈБОЉА СИТУАЦИЈА

VESTI

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је ситуација у Београду алармантна због вируса корона, те да од сутра почиње да важи забрана сваког окупљања више од пет људи у затвореном и отвореном простору, а од петка до понедељка полицијски час. Поручује да би волео да забрана кретања буде на снази у целој Србији, али да ће коначну одлуку о томе донети Кризни штаб.

Вучић је у обраћању јавности истакао да је данас, од почетка епидемије корона вируса у земљи, свакако најтежи дан – са 13 преминулих особа.

“У пресеку у 15 сати, 110 особа је било на респиратору, сада је више од 120 људи. Ситуација је алармантна у Београду, озбиљна у још четири града у Србији, али је Београд у критичној ситуацији”, рекао је Вучић.

У складу са тим, а после разговора са епидемиологом Предрагом Коном, који се, каже, консултовао са епидемиолошким тимом – од сутра ће бити забрањено свако јавно окупљање више од петоро људи у затвореном или отвореном простору.

“А, од петка идемо на дугачки полицијски сат, до понедељка. А, онда ћемо даље да видимо. Обезбедићемо кретање људима са кућнима љубимцима, мајкама са децом и пензионерима такође”, рекао је Вучић и додао да ће сва обавештења уследити после састанка Кризног штаба.

Вучић је истакао да му је прва брига да заштити грађане, те да све политичке реакције, све шерпе, бес, буду усмерени на њега, а не на лекаре.

У Војводини, где је ситуација са корона вирусом, иако тежа него што је била, најповољнија у Србији, сутра ће бити одређено још пет општих болница за лечење лакших случајева ковид19, изјавио је Вучић.

Вучић је рекао и да је ситуација на северу Косова и Метохије тежа него сто је била и да ће и власти на северу предузимати веома рестриктивне мере у складу са мерама Владе Србије.

Он је истакао да је ситуација у Београду најтежа и да су у главном граду лоши бројеви, док је на другим местима ситуација под контролом.

“У Београду се људи јављају раније, то је једина добра ствар. Али, Београд је по последњим резултатима најкритичнији, свуда се ситуација некако умирује”, рекао је Вучић.

Он је позвао грађане да чувају старије људе и гојазне, мање отпорне на корона вирус.

“Јер, то што легну млађи, сви ће изаћи, али старији много теже. Није Вулину ништа било, али питање је како би његовим родитељима било”, рекао је Вучић.

Он је истакао да треба сачувати здравствени систем и да грађани не треба да искаљују бес над здравственим радницима. (РТВ)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *