ОД ДАНАС ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА АУТОБУСА И ТЕРЕТЊАКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције ће од данас до 25. јула 2021. године спровести акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи теретних возила и аутобуса. Ова акција спровешће се у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Саобраћајна полиција ће у наведеном периоду континуирано спроводити појачану контролу теретних возила, као и аутобуса којима се врши превоз путника у унутрашњем и међународном превозу.

Током спровођења акције, вршиће се контрола поседовања прописане документације за возила и возаче, техничке исправности возила, психофизичког стања возача, као и поштовање прописа о радном времену возача и коришћењу прописаних одмора и пауза.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да, уколико посумњају у техничку неисправност аутобуса којим се превозе или у психофизичко стање возача услед умора или алкохолисаности, о томе одмах обавесте Управу саобраћајне полиције, на број телефона 064/892-2121. Након пријаве, патрола саобраћајне полиције изаћи ће на терен и извршити контролу аутобуса и возача.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.