ОД ДАНАС ОБАВЕЗНЕ МАСKЕ, ЗАБРАНА ОKУПЉАЊА …

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Већина ових мера је већ примењена у појединим градовима у којима је уведена ванредна ситуација, а сада ће се односити на комплетну територију Србије.

Kренимо редом:

  1. Обавезно ношење маске у свим затвореним просторима на територији целе Србије: продавницама, апотекама, кладионицама, државним установама…
  2. Обавезно ношење маске на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично.
  3. Препорука је да маске носе и деца, чак и када се играју у парковима. Ипак, ова одредба није обавезујућа.
  4. Забрана окупљања за више од 10 људи на јавним местима у затвореном и отвореном простору. Ипак, ако је судити по Београду, ово не важи за, на пример, отворене базене и градске плаже.
  5. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Kако је истакла премијерка Србије Ана Брнабић, спровођење ових мера ће контролисати кризни штабови на локалу, односно надлежне службе и комунална милиција, али пре свега инспекција.

Ипак, она је нагласила “да не постоји земља са довољно инспектора или припадника полиције или комуналне милиције која може све то да исконтролише”-Зато је веома важна одговорност грађана – истакла је Ана Брнабић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *