OBOREN GINISOV REKORD U TURIJI, KOBASICA DUGA 2034 METRA

SRBIJA ZANIMLJIVOSTI

Proteklog vikenda u selu Turija nadomak Srbobrana održana je 34. Кobasicijada. Selo koje je tradicionalno važna tačka na turističkoj ponudi Srbije i ove godine posetilo je nekoliko desetina hiljada gostiju iz cele Srbije. Pored bogatog kulturno zabavnog programa, najveću znatiželju ljubitelja izazvala je najduža kobacica na svetu koja je pripremljena povodom ove manifestacije.

U pripremi kobasice koja je bila duga čak 2034 metara, turijski majstori koristili su čuvenu Podravkinu Vegetu, kao i slatku i ljutu papriku, beli luk i biber ovog proizvođača.

“Rado smo se odazvali pozivu iz Turije. Ovo je prava prilika da potvrdimo da uz naš asortiman, maštu i ruke gastro majstora zaista nastaju prava kulinarska remek dela, te nam je drago da smo u recepturi najduže kobasice na svetu. Kompanija Podravka i brend Vegeta prate trendove u kulinarstvu i načinu života, ali sa druge strane neguju tradicionalne vrednosti. Zato smo i deo ove manifestacije i nadamo se da ćemo biti tu i dogodine“, izjavila je Stana Popović, direktor marketinga u kompaniji Podravka Srbija.

Bez sumnje, gosti ovogodišnje manifestacije su se dobro zabavili, a pored toga što su imali prilike da probaju najdužu kobasicu, koju su prozvali „čudom iz Turije“, mogli su i da je kupe „na metar“ i uživanje nastave kod kuće.