OBIJENE I UNIŠTENE PROSTORIJE GKUD „DUNAV“ IZ APATIN, PRIČINJENA VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

APATIN HRONIKA VESTI
Tokom prethodne noći više počinioca provalilo je u prostorije Gradskog kulturno-umetničkog društva ,,Dunav” iz Apatina i pričinilo veliku materijalnu štetu. Otuđene su bakarne cevi radijatora, tehnička oprema i više muzičkih instrumenata. Policija je nakon izvršenog uviđaja privela dva lica za koje se sumnja da su počinioci ovog dela. Kako saznajemo procena štete je u toku, a više o ovom slučaju za naš radio je govorila Đurđica Bursać, umetnički rukovodilac GKUD-a ,,Dunav”

FONO Đurđica Bursać

Kako saznajemo, pored krađe, počinioci su napravili i drugu štetu u klupskim prostorijama. Čupajući bakarne cevi, radijatori su popadali, obijena su vrata kancelarija, razvaljeni ormari i razbacani rekviziti . Pretpostavlja se da su ušli kroz mali prozor od toaleta, jer je sve ostalo bilo zatvoreno.

GKUD ,,Dunav“ iz Apatina do daljeg je otkazalo probe, jer je u prostorijama gde se one obavljaju izuzetno hladno, te se nadaju da će uskoro sanirati štetu kako bi što pre mogli da se vrate pripremama za nastupe koji ih očekuju.

GKUD Dunav, kradje, provale, unistene prostorije2 GKUD Dunav, kradje, provale, unistene prostorije1