OBELEŽENI JULSKI PRAZNICI – DAN BORCA I DAN USTANKA NARODA SRBIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Polaganjem venaca i cveća na spomen-obeležja palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941/1945. i borcima odbrambenog rata 1990/1999. godine, koji su svojim primerima herojstva položili živote na oltar otadžbine, SUBNOR opštine Apatin organizovao je obeležavanje Julskih praznika, Dana borca i Dana ustanka naroda Srbije, 4. i 7. jul.

Centralo obeležavanje ovih istorijskih datuma održano je ispred zgrade Doma kulture, a venci su istog dana položeni i na spomen-obeležja u svim naseljenim mestima apatinske opštine.

BenQ Digital Camera

Stevo Drača, predsednik Opštinskog odbora Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata, istakao je da se srpski narod, uz duboki pijetet, seća svih boraca, junaka i antifašista koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine i slobode.

BenQ Digital Camera

Osim članova porodica i rodbine poginulih boraca, prvoboraca i boraca Narodnooslobodilačkog rata, ratnih vojnih invalida i rezervnih vojnih starešina, obeležavanju su prisustvovale  brojne delegacije, ali i građani apatinske opštine.

BenQ Digital Camera

Vence su položile delegacije: opštine Apatin, koju je predvodio njen predsednik dr Živorad Smiljanić, opštinskog i mesnog odbora SUBNOR-a, Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin na čelu sa predsednikom Željkom Obradovićem, pukovnikom u penziji, Prvog centra za obuku Vojske Srbije iz Sombora, predvođenog komadantom, potpukovnikom Lazarom Ostojićem, Udruženja vojnih penzionera opštine Apatin, predvođenog Mićom Radakovićem, pukovnikom u penziji, delegacija Socijalističke omladine opštine Apatin, koju je predvodio predsednik Miloš Đerić, a vence su položili i članovi porodica poginulih boraca rata 1990/1999. godine.

BenQ Digital Camera

Članovi SUBNOR-a opštine Apatin prisustvovaće obeležavanju 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije, koje će se održati na Fruškoj gori u organizaciji Pokrajinskog odbora SUBNOR-a AP Vojvodine.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *