ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ ПОСЛОВАЊА АГЕНЦИЈЕ “TEАM EICHMANN”

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

У пријатном амбијенту Виле „ Тамара“ у Сомбору, претходног викенда обележена је 6 – та годишњица пословања аустријске агенције за негу старих и немоћних особа “Тим Ајхман”. Агенцију која врши услугу неге немоћним и старим особама током 24 сата у домовима клијената основала је у аустријском граду Вилаху пре шест година госпођа Валтрауд Ајхман. Посао се брзо и интезивно развијао, а у заступљености радне снаге предњачиле су неговатељице из Сомбора и околине.То је и био разлог што је госпођа Ајхман заједно са својим супругом Михаелом одлучила да у Сомбору региструје предузеће које би пружало консултантске услуге у организације неге 0/24.Kанцеларија у Сомбору има статус Регионалне канцеларије и заступа своју матичну фирму у Србији, суседним Републикама Хрватској, Мађарској као и Републици Босни и Херцеговини. Услов за запошљавање у сектору неге јесте поседовање еврпоског пасоша, знање немачког језика на комуникативном нивоу док је претходно искуство додатна, посебна препорука. Агенција се у покрајини Kорушкој разликује од осталих по томе сто једина има стално ангажовану медицинску сестру која је на услузи како клијентима који се негују тако и неговатељицама за савет, сугестију али и бригу о њиховом здрављу.

Један од основних постулата пословања ове Агенције јесте одлука власнице али и преосталих чланова Тима да је пођеднако важно како здравље и сигурност клијената тако и ангажованих неговатељица.Тако да и саме неговатељице имају подршку од Тима који води Агенцију током 24 сата.Агенција приликом ангажовања не наплаћује провизију док је радни стаж, трошкови путовања, цовид тестирања и сви остали трошкови пословања такође, брига и финансијска обавеза Агенције. Управо, препознавши квалитет и сигурност у пословању Агенције “Теам Еицхманн” велики број жена је желео ангажман у овом предузећу тако да тренутно више од 80% укупно ангажованих жена је управо из Сомбора и околине.

Финасијски ефекат које оне остварују није занемарив ни за њихова домаћинства али ни за Сомбор и околину јер је њихова зарада на годишњем нивоу око пола милиона евра.Уважавајуци преданост и лојалност ангажованих неговатељица власница Агенције одлучила је да овом приликом награди све неговатељице које су лојалне Агенцији више од годину дана. На свечаности су им уручене захвалнице, пригодни поклони као и значајни финансијски износи.

Kрајем месеца бице уприличена и друга свечаност на којој ће бити уручене награде и признања оним неговатељицама које се тренутно налазе у Аустрији на раду. Било је ово право породично окупљање на које су позвани чланови породица ангажованих неговатељица као и нове, заинтересоване за рад неговатељице којима је ово била прилика да стекну слику о предузећу у којем ће бити ангажоване и пре самог одласка на рад. И у условима пандемије Агенција је чинила значајне напоре у ширењу своје делатности тако да је пре неколико месеци отворила и своју трећу канцеларију у покрајини Штајерској.

Тренутно је значајан број клијената управо са овог подручја. Обраћајући се присутним неговатељицама и гостима власница Агенције је за јесен најавила побољшање финасијских услова рада тј. веће зараде за ангажоване неговатељице.

Својим присуством рад Агенције подржао је Директор Регионалне привредне коморе Сомбор Зоран Булатовић као и директор Геронтолошког центра у Сомбору Зоран Дрча.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.