ОБАВЕШТЕЊЕ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБE ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Након завршетка ванредног стања, Национална служба за запошљавање прилагодила је свој рад новонасталим околностима, како би на што ефикаснији начин изашла у сусрет корисницима услуга.

Лица која траже запослење, од понедељка 11.маја 2020. године, могу електронским путем да: Изврше прву пријаву на евиденцију,
Поднесу захтев за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености, Поднесу захтев за издавање уверења из евиденције о незапослености и Заврше обуку „Пут до успешног предузетника“.

Послодавци имају могућност да електронским путем: Доставе пријаве потребе за запошљавањем, Поднесу захтеве за учешће у програмима активне политике запошљавања, Поднесу захтев за издавање мишљења на Програм решавања вишка запослених и
Поднесу захтев за издавање дозволе за рад странца.

Сви тражиоци запослења којима је заказано редовно јављање у законски предвиђеним роковима биће обавештени од стране запослених у надлежним филијалама НСЗ о наредном заказаном термину за јављање, електронским путем или путем телефона.

Непосредан пријем клијената, обављаће се искључиво у ситуацијама када не постоји могућност подношења захтева електронским путем и у областима рада где је непосредна комуникација неопходна, и то уз обавезну примену и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Информације о раду Националне службе за запошљавање доступне су на сајту nsz.gov.rs .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.