НОВИ КОТЛОВИ НА ГАС И ПЕЛЕТ ЗА 61 ДОМАЋИНСТВО

APATIN EKONOMIJA VESTI

Захваљујући средствима у висини од пет милиона динара која је општина Апатин добила од Министарства за заштиту животне средине, те још милион динара сопственог учешћа, субвенционисана је набавка нових котлова за домаћинства у износу од 80% њихове предрачунске вредности.

Идеја је првенствено била да се смањи загађење ваздуха у домаћинставима која се греју на угаљ, дрва или мазут, те да се набавком нових котлове на гас и пелет пређе на еколошки прихватљивији начин грејања, а што ће овим конкурсом бити омогућено за 61 домаћинство наше општине, поручио је помоћник председнице општине Апатин за комуналну област и рурални развој Томислав Силађи.

Поред 61 крајњег корисника конкурса за суфинансирање мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних домаћинстава, треба рећи и да је током 2022. године 10 милиона динара распоређено на 90 наших суграђана на конкурсу за мере енергетске ефикаснсости, а пре свега за замену столарије и комплетних система грејања на гас, док је са 10 милиона динара, посебним конкурсом, финансирана куповина и уградња соларних панела, што чини збир од 164 субвенционисана домаћинстава по поменута три конкурса.

Инфо/Фото СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *