НОВА ВЕЛИКА ПРИЗНАЊА ЗА КВАЛИТЕТ РАКИЈЕ ПЕТРА ХОРТИЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

На трећем Међународном фестивалу ракије “Ракија и ракијаши 2020” који је одржан крајем октобра у Панчеву, наш суграђанин Петар Хорти је освојио пет медаља.

Златно ракијско писмо” је освојио за ракију од дуње, “Велико сребрно ракијско писмо” за ракије од кајсије виљамовке и јабуке, а “Сребрно ракијско писмо” за ракију од јабуке барик.

На истом фестивалу Хорти је добио и захвалницу за активан рад и несебично ангажовање на ширењу ракијског знања и културе.

-Све освојене награде наравно пријају, али ми је најдрже признање а уједно и сатисфакција, захвалница коју сам добио за рад на фејсбук групи “Ракија и ракијаши” која броји преко 12.000 чланова. Радује ме што у последње време и у нашој средини влада велико интересовање за савремену производњу ракије и поносан сам на то што могу саветима и на било који дуги начин да помогнем свима који то желе, каже Хорти за радио Дунав.

Међународни фестивал ракије у Панчеву је највећи ракијски фестивал у региону са више од 300 учесника и око 1.300 узорака ракије. О кавалитету такмичења најбоље говори податак да оцењивање врше највећа српска имена из ове области, на челлу са професором Никићевићем.

Апатинац Петар Хорти је у септембру ове године учествовао и на трећем Фестивалу ракије у Житишту, где је добио пет златних медаља за своје производе. Признања је добио за квалитет ракије од кајсије, дуње, крушке и јабуке као и за ликер од дуње.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.