NOVA PRAVILA NA LIČKOJ OLIMPIJADI -TAKMIČARI MOGU NOSITI SPORTSKU OBUĆU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Deveta Lička olimpijada biće održana 30.juna na terenima banje Junaković pored Apatina. Za najveštiju, najjaču i najbržu ekipu Ličana prijavilo se više od 20 ekipa iz  Republike Srpske, Hrvatske i Srbije.

Takmičari će se za titulu pobednika nadmetati u devet disciplina a novina ovogodišnjeg susreta je i odluka organizacionog odbora Ličke olimpijade da učesnicima dozvoli nadmetanje u sportskoj obući. O broju prijavljenih ekipa, ali i drugim pojedinostima vezanim za predstojeću manifestaciju za radio Dunav je govorio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.

-Olimpijada okuplja veliki broj gostiju ali i ekipa i timova iz regiona. Prvi put imamo takmičare iz Prijepolja, Nevesinja, Trebinja, Prnjavora i Prijedora. Broj ekipa raste iz godine u godinu što postaje i izazov u organizacionom smislu, izjavio je Škrbić.

Još jedna novina u odnosu na prethodne godine je ta da će ovogodišnja tradicionalna manifestacija trajati dva dana. Prvog dana takmičari će pokušati da obore rekorde u brzini penjanja na stožinu, hodanja po brvnu, obaranju ruke, vučenju kuke, skoku u dalj, pretezanju štapa, skoku u vis iz mesta, bacanju kamena sa ramena i najatraktivnijom disciplini nadvlačenju konopa.

Drugog dana ili nedelju, 01. jula, organizator je zakazao još jedan atraktivan događaj. Reč je izboru za mis i mistera Ličke olimpijade, a čiji je početak predviđen za 14 sati na bazenima banje Junaković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.