NOVA NADA ATLETSKOG SPORTA, VLADIMIR KNEŽEVIĆ SKOKOM U VIS OSVOJIO DRUGU MESTO U NOVOM SADU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Apatin  bogatiji za još jednog sportskog, atletskog bisera.

Učenik prvog razred Srednje građevinske i drvoprerađivačke škole, Vladimir Knežević prethodne nedelje je učestovao na Međuokružnom takmičenju iz atletike u Novom Sadu gde je u disciplini skok u vis osvojio drugo mesto preskočivši 185 cm, što je njegov lični rekord.

Knežević je nastup na ovom takmičenju izborio pobedom na nedavno održanom Okružnom takmičenju u Somboru gde je sa rezultatom od 180 cm zauzeo prvo mesto. Ostaje žal za prvim mestom sa takmičenja u Novom Sadu jer bi tako izborio učešće na Republičkom takmičenju koje se održava u Novom Pazaru.

Sve ovo bi bilo logično i očekivano da je Vladimir član nekog atletskog kluba i da redovno trenira na uvežbavanju  skoka u vis. Naprotiv, sve svoje rezultate postigao je pukim talentom i velikom željom. Jedini treninzi skoka u vis na kojima Vladimir vežba su oni sa  Draganom Uzelac, profesorkom fizičkog vaspitanja u njegovoj školi koja koristi svaku priliku kako bi poradili na tehnici izvođenja skoka.

-Vladimir je neverovatan talenat. Zapazila sam ga na času gde je na ocenjivanju skoka u vis bio odličan i tada sam rešila da odradimo jedan test i ocenim kolike su njegove mogućnosti kada je u pitanju ova atletska disciplina. Na svakom času fizičkog vežbamo, a trudim se da i van nastave pronađemo vremena kako bi dodatno radili i spremili se za naredno takmičenje. Iako nedostaje uslova mislim da je pred ovim dečakom blistava sportska budućnost. – rekla je Dragana Uzelca, profesorka fizičkog vaspitanja.

Prema njenim rečima Vladimirov uspeh je još veći upravo zbog toga jer se on samo rekreativno bavi atletikom u školi, dok su njegovi protivnici dečaci koji već dugi niz godina treniraju i za trenere imaju profesionalce poput Dragutina Topića, najboljeg Srpskog skakača u vis.

Već narednog petka talentovani Apatinac će imati novu priliku da nas oduševi svojim skokom jer će učestovati na Olimpijadi škola Vojvodine i biće jedini učenik srednjih škola iz Apatinu koji je izborio plasman i nastup na ovom prestižnom školskom takmičenju.